Week 129: 9-15 Maart 2015

De hoeken nog eens extra ge-epdm-ed en de XPS isolatie definitief op z'n plaats gestoken. Rond de regenwaterpijp wat meer kan geen kwaad zeker?


 Metselpalen gezet... Klaar voor de start!
Wij hebben de schuine steunen vastgeklemd aan een (losse) betonblok. Stevig genoeg en ideaal voor ons. Je moet er wel wat rond stappen, maar dat viel goed mee.


Een eerste laag!

De PUR-isolatie lijmen we met PU lijm en trekken we met schroeven naar de snelbouwstenen toe.
Gezien we aan de meeste muren tegen bestaande muren werken (vergelijkbaar met eerst het buitenblad zetten en daarna pas het binnenblad), moesten we een oplossing vinden om de isolatie vast te zetten en naar het binnenblad toe te trekken.
Wij hadden allerlei verschillende manieren bedacht waarop dit gedaan kon worden, maar dit leek ons de beste. Schroeven in de isolatie (niet erdoor), kop van de schroef wordt ingemetseld.


De spouwafwaterings-DPC moet nog wat strakker, maar zit al mooi op z'n plaats.

 Mogen we dat al muren noemen?

3 opmerkingen:

  1. Dat ziet er goed uit. Ergens ben ik content dat wij wover niet moeten gaan om zelf dingen van de grond af op te trekken, en ergens vind ik het toch jammer. Maja, je kan niet alles hebben ee. Welke ruimtes moet dat eigenlijk worden?

    Btw, waarvoor is dat gat van een halve steen op de laatste foto?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waar we hierboven in bezig zijn is de berging met toilet. Daarnaast komt de living en daarnaast (tegen de bestaande woning en deels daarin) de keuken.
      Dat gat is om het dwarse muurtje (van het toilet) straks nog in verband te kunnen metselen. :-)
      Ik ben blij dat we eindelijk aan het effectieve metselen begonnen zijn. Die ruwbouw, het duurt toch verdomd lang als je het allemaal zelf wil doen in het weekend. En er komt nog zoveel nadenkwerk bij kijken. Hoe gaan we dit doen... Hoe dat. :-p Maar dat heb je in jullie verbouwing vast ook gemerkt, soms langer bezig met nadenken dan uitvoeren. :-D

      Verwijderen
    2. Tiens, mijn antwoord hier is precies verdwenen... Of mijn laptop heeft 't opgegeten.

      Ennieweej, khad zelfs niet door dat dat muurtje nog omhoog moest, maar nu je 't zegt is dat idd logisch.

      Der komt idd heel wat planning bij kijken, soms meer plannen dan uitvoeren naar mijn gevoel. Maar eenmaal je dan bezig bent kan je ook wel doorwerken, ipv alle 5 voeten moeten stoppen om iets uit te denken of achteraf vanalles moeten foefelen "omdat je er niet aan gedacht had"...

      Verwijderen